(Видео)ТУРСКИ ВОЈНИЦИ ПЕАТ МАКЕДОНСКА ПЕСНА: Слушнете како звучи „Македонско девојче“ во изведба на турската војска

  • February 19, 2018

На социјалните мрежи се појави снимка на која припадници на турската армија ја пеат легендарната Македонска песна „Македонско девојче“. Песната ја пеат речиси без грешка, имајќи ја во предвид разликата помеѓу двата јазика

 

Инаку, Турција важи за еден од најблиските поддржувачи и партнери на Македонија. Турската армија е втората најголема армија во НАТО по армијата на САД.

Претходно «
Следно »