(ВИДЕО+ФОТО) Има само 2. години и со својот настап го воодушевил светот: Веќе има повеќе од 20. милиони прегледи

  • March 18, 2020
  • Коментари

Никој не е изненаден со фактот што двегодишно дете знае да удира по предмети. Но, малечкиот Хуго Молина го прави тоа со ритам.
Хуго стана најмладиот натпреварувач на „Шпанија има талент“ (Spain’s Got Talent) , покажувајќи ги своите неверојатни вештини за тапани.

На сцената го довел неговиот татко Мануел Јесус. Дури било кажано никој да не аплаудира за да момчето не се исплаши. Тој бил навистина многу храбар.

Се разбира, сите биле многу возбудени но и љубопитни што може да направи ова момче а да им парира на другите возрасни конкуренти.
Татко му го спуштил на сцената, а Хуго имал стапчиња за тапани во рацете, но сè уште било нејасно што ќе прави со нив.
Луѓето останале без здив кога малото момче почнало да удира. Се испоставило дека тој е многу повеќе од слатко момче кое дошло да се покаже пред публиката.

Татко му само го прашал „Како иудираме тапани, Хуго?“, Во кој момент малото момче започнало да го свири традиционалниот француски велигденски марш.
Но, тоа било само загревање. Сите гледале со воодушевување кога момчето започна да создава сосема нови мелодии.

Нему удирањето по тапаните му било толку природно што не морал ниту да се концентрира, дури и неколку пати погледнал во публиката додека удирал по тапаните. За време на многу тешкиот дел Хуго го погледнал неговиот татко, кој цело време бил покрај него.
Кога завршил, публиката експлодирала од радост.
Еден судија коментирал: „Тој го држеше своето темпо цело време, што покажува дека неговиот талент е вроден. Вие или сте родени со тоа или не сте “.

Хуго, исто така, бил целосно подготвен да разговара со судиите по неговиот настап и го сторил тоа во стил.
Браво, Хуго, навистина го имаш вистинскиот талент.

Претходно «