(Видео)ХИРУШКИ ПРЕЦИЗНИ НАПАДИ: Сириската армија се поефикасно го намалува бројот на терористи!

  • January 14, 2017

Сириската авијација во текот на денешниот ден изведе поголем број на воздушни напади врз позициите на ИСИС во Деир ез Зор

deirezzor-jt
Како што наведуваат воените извои, милиметарската прецизност на ударите врз позициите на терорисите била обезбедена благодарение на беспилотните летала. Се додава дека нападите се изведени како предупредување за претстојните напади на аердромот кои ги очекува сириската армија, поради забележаното пристигнување на нови терористички сили во ова подрачје.

Снимката е направена од локален новинар, а е прикажано уништувањето на утврдените позиции на ИСИС во близина на аеродромот и планината Тарда на западот на Деир Ез Зор.

https://www.youtube.com/watch?v=tz8SOTv3N5U

Претходно «
Следно »