(Видео) АМЕРИКАНЦИТЕ ЗБУНЕТИ ОД КАФЕАНСКИТЕ ОБИЧАИ: „Не ми е јасно зошто мора така“

  • March 1, 2019

Американката Кејли Хендершот последниве две години живее во Хрватска, каде е мажена за Хрватот Доминико.

Кејли изминативе месеци објавува свои гледишта за животот во Хрватска на Јутјуб. Така вистински хит било видеото во кое зборува за тоа што ја нервира кај нејзиниот сопруг, а и за разликите меѓу Америка и Хрватска.

„Интересна е ситуацијата со броењето спратови. Во Америка не постои приземје, туку веднаш е прв спрат“, вели Кејли и додава дека поради тоа неколку пати залутала на погрешен спрат.

Американката досега навикнала дека Хрватите со часови седат на кафе, а она што не ѝ е јасно е дека после првата нарачка мора повторно да се повика келнерот.

„Во Америка келнерот се враќа после некое време и ве прашува дали е се во ред, дали ви треба уште нешто. Во Хрватска мора да кренете рака и да воспоставите контакт со очи со келнерот ако сакате нешто да нарачате“, додава Кејли.

Една од работите што не ѝ се јасни е што нема правила за движење десно.

Претходно «
Следно »