(Видео) Бела чyма во источна Македонија: 720 првачиња помалку од планираното

Белата чума пустоши во Источниот регион. Според анализата на ТВ Стар, речиси половина од очекуваните првачиња на уписите ги нема.

Годинава се покажа како најкатастрофална, зошто се запишаа 700 првачиња помалку од очекуваното.