May 14, 2021, 1:41 am

(Видео) Бугapcкa paбoтa: Пpoвoкaциja yштe нa пpвиoт дeн oд eмитyвaњeтo – Еве штo ce пpeнecyвaшe нa бугарската нaциoнaлнa тeлeвизиja вo Македонија..

Поврзано

- Advertisement -

За прв пат денеска во Република Македонија се емитуваше програмата на бугарската национална телевизија, како резултат на постигнатиот договор меѓу двете земји.

Бугарската национална телевизија и официјално од денеска зрачи територија на Република Македонија, а на самиот старт со емитувањето на програмата не изостана ниту провокацијата каде што сите македонски дејци се претставени како бугарски.

Договорот за емитување на бугарската БНТ беше постигнат кон почетокот на месец февруари, а истиот го договорија специјалниот пратеник во преговорите со Бугарија, Владо Бучковски, на средба со бугарскиот амбасадор Ангел Ангелов, директорот на АВМУ, Зоран Трајчевски, како и првиот човек на Телеком, Никола Љушев.

Со договорот предвидува бугарскиот национален канал да се емитува на најгледаната платформа во земјава MAX TV, а во исто време, првиот канал на МТВ треба да стане и дел од пакетите на бугарските оператори.

Интересно е да се слушне она што точно се емитуваше на првиот ден од емитувањето на бугарската БНТ во Македонија, во продолжение погледнете еден дел од од истото, односно македонските ревулоционери беа претставени како бугарски:

Latest News

Власта во паника: СДСМ барале гасење на сигналот за интервјуто на Николоски

На половина од програмата која во дадениот момент имаше огромна гледаност и на социјалните мрежи одеднаш се „замрзна“. Вечерва емисијата...

More Articles Like This