(Видео) Бyнт на Ромите во Прилеп: Среде зимо ги оставиле без струја, гнeвни поради лaжните ветувања на СДСМ

  • November 22, 2019

Ромите од населбата “Тризла” во Прилеп утрово излегоа на протест на улица. Причината за тоа е исклучување на приклучоци за струја. Насобраните граѓани го бараа советникот ром од редовите на СДСМ во Советот на Општина Прилеп и локалната власт да застанат на нивна страна.

Неофицијално власта го навлекла гневот на граѓаните поради тоа што советникот од редовите на СДСМ, Адем Мамудовски во предизборите им ветувал дека ќе им бидат простени долговите за струја, а сега среде зимо тие останаа без електрична енергија. Незадоволството од лажните ветувања на СДСМ, градоначалникот и советникот поради лажните ветувања на власта.

Претходно «
Следно »