(Видео) ВАКА СЕ ПЕЕ ДРЖАВНАТА ХИМНА: Прилепчанец предизвика бура од емоции и морници

  • July 20, 2019
  • Коментари

На 14-ти јули се одбележаа 112 години од најепохалната битка после Илинденското востание, битката на планинскиот врв Ножот, кој се наоѓа во близина на прилепските села Ракле и Никодин.

Повеќе патриотски здруженија во организација на Македонското патриотско здружение “Патриот” од Прилеп, како и група граѓани беа присутни на Ножот каде им оддадоа почит на паднатите херои.

Оперскиот пејач Стефан Неданоски ја отпеа државната химна и песната “Се зададе темен облак”, а кај присутните предизвика бура од емоции.

Погледнете во продолжение:

Претходно «
Следно »