(Видео) Голем пожар кај атинското предградие Вула, активирани се и авиoни и xеликоптери за гасење

ГОле пожарот избувна попладнево во крајбрежното атинско предградие Вула и ја зафати ниска вегетација. Пожарот за сега не претставува непосредна опасност за куќите во областа, соопштиле од противпожарната единица.

Пожарот избувнал на локацијата наречена Панорама, јави АНА.

Во гаснењето на пожарот биле ангажирани 20 пожарникари и 10 противпожарни возила, како и два противпожарни авиони и два хеликоптера.