October 18, 2021, 2:59 am

(Видео) Голeмa вoeнa вежбa на Kpиволак

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Мировни конвои, одбрана, напад, боев гаѓање во мети од воени возила. Вакви сценарија денеска беа дел од робусната билатерална вежба „Одлучен удар“ која на воениот полигон ја спроведуваат македонската и американската армија.

Одлучен удар е најголема воена вежба од влезот на Македонија во НАТО. Главната цел на вежбата е да го зголеми нивото на интероперабилност со партнерите од Алијансата.

Освен американски војници, дел од вежбата се и специјални единици од Бугарија и Грција.

Latest News

Целосно обработени податоците од Градско, Дојран, Лозово, Росоман и Центар Жупа, ова се резултатите

На веб-страницата на Државната изборна комисија објавени се првичните резултати од пет општини каде се обработени 100 отсто од...

More Articles Like This