(Видео) Внукот на Гоце Делчев открива дали тој бил масон

Христо Христов, маестро диригент при Филхармонијата во Варна, културен работник, Претседател на меѓународната фондација за соработка и културен натпревар „Гоце Делчев“, масон и внук на Гоце Делчев во вечерашното гостување во емисија „Прашањето ми е следно“ со Александар Митовски зборуваше за неговиот прадедо и шпекулациите дека и тој исто така бил масон.

„Не, Гоце не бил масон“, појасни Христов

Тој потрди дека самиот тој е дел од Обединета голема ложа на Бугарија. Таму членуваат само мажи, и, како што појасни е единствената организација која е призната меѓународно.