(Видео) ДЕВОЈКИТЕ ПОВТОРНО БРИЛИЈАНТНИ: Неверојатни изведба на ,,Земјо македонска”

  • March 31, 2019

„The Tamburitzans“ е најстар американски народен ансамбл, кој изведува песни и танц на меѓународни култури.

На репертоарот на The Tamburitzans се најде и прекрасната македонска народна песна „Земјо македонска“. Изведбата на младите девојки во ресторан во Питсбург  ги воодушеви присутните, а особено Македонците низ светот.

Слушнете како тоа звучи.

Had a wonderful time at the Mediteran Fast Food last night for dinner in St. Petersburg, FL. We couldn’t leave without singing a song for the owner.

Gepostet von Tamburitzans am Dienstag, 5. März 2019

Претходно «
Следно »