December 4, 2021, 6:46 pm

(Видео) Еве како изгледа Виена по четвртиот локдayн

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Четвртото заклучување од почетокот на пандемијата на корона вирусот, кое од полноќ е на сила во Австрија, ги испразни улиците на Виена.

На улиците има помалку возила, но и помалку граѓани, како за време на најголемите училишни распусти.

Овој период, се чини, се користи за извршување на потребните работи во делови од градот каде што, инаку, има поголема фреквенција на луѓе.

Во центарот на Виена, во пешачката зона Кернтерштрасе, може да се видат само неколку минувачи и неколку туристи, кои беа изненадени од заклучувањето.

Продавниците освен намирници, аптеки, аптеки, мобилна телефонија, поштИ не работат.

На влезот во продавниците беше објавена порака до купувачите дека продавницата е затворена поради епидемиолошки мерки, дека со нетрпение очекуваат наскоро да отворат и дека во најголем број случаи, преминале на онлајн продажба.

Поради целодневното заклучување, граѓаните можат да излезат од дома само за да пазарат намирници и хигиенски средства, на работа, кај лекар, да им помагаат на другите, но и да пешачат и трчаат, но без други лица кои не се од исто домаќинство.

Продавниците се добро снабдени, но денес во нив нема многу муштерии, а се чини дека Австријците веќе стекнале навика по три каранти, па не прават залихи.

Мал ред може да се најде само пред аптеките, но тоа се најчесто редици за тестирање, за граѓаните да можат да го добијат сертификатот што им е потребен за да одат на работа, бидејќи на работното место важи правилото „3G“, доколку не работат од дома.

Само оние кои биле вакцинирани, излечени од ковид или негативно тестирани можат да одат на своето работно место, јави Танјуг.

Latest News

Ги засука ракавите: Ременски не чекаше, веднаш ја започна со кампањата со реден број 1

Централната изборна комисија на СДСМ денеска утврди дека три од четирите кандидатури за иден претседател на СДСМ се целосни....

More Articles Like This