(Видео) Живот за сите: Што ветуваа, а што добивме?

Изминува четвртата година откако на власт е најкриминалната, најкорумпираната, најнеорганизираната Влада во историјата на Република Македонија . Влада, која за жал освен со низата криминални афери не може со ништо друго да се пофали, како на државно, така и на локално ниво во општините каде победија со поткуп и манипулации на народот.
Ветуваа нови фабрики, училишта, градинки, нови патишта и булевари, ветуваа „живот за сите“, а што добивме , изјави денеска во коментар на денот, Даниела Христова, пратеничка од ВМРО-ДПМНЕ.

– Уште неколку месеци изминува мандатот на градоначалникот на општина Виница – Ивица Димитров, а до денес НЕ видовме реализација на ниту еден капитален проект од програмата „Живот во Виница“. Во 2017-тата година во предизборната кампања, на граѓаните на општина Виница и околните населени места, им беа ветени:
-Брана на реката Сушица;
-Булевар на влезот од градот;
-Затворен градски пазар;
-Велосипедски патеки и кружни текови;
-Ветија намалување на цената на водата и другите комунални давачки за 30% и намалување на таксите за јавна површина;
-Локалната власт во предизборието на пензионерите им вети реконструкција на Пензионерскиот дом;
-На учениците од ОУ „Гоце Делчев“ спортска сала;
-На учениците од ОУ „Никола Парапунов“ во с. Драгобраште ветија нов кров на училиштето;
-Ветија отворање на нови работни места и зајакнување на економијата во нашиот град, а со тоа и повисок животен стандард, тврди таа.

– Сето ова остана само на лист ХАРТИЈА. Затоа, сега и никогаш повеќе да не се повтори Социјалдемократскиот сојуз во Виница, посочи Христова.