(Видео) ЗАЕВ НА ТОА НА ,,М” МУ СТАВИ ТАБЛИЧКИ СО ,,НМК”: Кодот ,,НМК” загарантиран на премиерскиот Мерцедес!

  • May 16, 2019

Зоран Заев ги смени таблички на своето службено Владино возило, наместо како досега, кратенката ,,МК” е заменета со ,,НМК” на она на ,,М”. Зоран Заев промовирајќи го договорот од преспа и агитирајќи да се гласа за промена на името на референдумот кој се одржа во септември минатата година пред македонската јавност изјавуваше дека кодовите ,,МК” и ,,МКД” се гарантирани, а сега неговото возило е доkaз дека тој нотopно ја лaжeл македонската јавност, со единствена цел да го промени името на државата.

Во ТВ дyeлот со лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, Заев ја лaжeшe македонската јавност дека Мицкоски ги променил табличките на својот автомобил. Накратко по завршувањето на интервјуто Инфомакс стигна до табличките на возилото на Мицкоски на кои јасно се гледаше дека стои кратенката ,,МК”. Очигледно Заев е оној кој ,,гордо” го додал кодот ,,НМК” на своето возило, а не некој друг.

 

 

Претходно «
Следно »