(Видео) ЗЕМЈАТА НА АЛЕКСАНДАР И ФИЛИП: Репортажа на Руската национална телевизија за земјата со повеќе историја од цела Европа

  • July 27, 2019
  • Коментари

„Непутевје Заметки“ e најпопуларната туристичка емисија во Русија, која се емитува на Руската национална телевизија “Росија 1”. Димитри Крилов патеписецот кој ја направил оваа репортажа, Македонија ја претставува како земја на Александар, Филип и Мајка Тереза.

Емисијата се емитува за време на неделните заеднички собири на фамилиите во Русија и ја гледа речиси секој Русин.

Крилов исто така ја опишува Македонија како мала земја која најверојатно има повеќе историја од било која друга во Европа.

Тој потенцира за тоа дека Македонија некогаш била светска имерија, веле сила, кажува за Александар Македонски кој успеал да го обедини целиот познат свет во антиката.

Крилов уште раскажува за тоа дека во Македонија била наважната алка на Римската империја, како и за тоа дека многу царства се направиле тука и пропаднале тука.

Крилов зборува уште за убавините на Охрид, за македонскиот цар Самоил кој го завладеал целиот Балкан. Македонија ја нарекува лулка на христијанството, односно го потенцира тоа дека Апостол Павле оттука започнал да го проповеда христијанството.

Димитри Крилов за крај вели дека мистериите и загонетките се бескрајни во Македонија, и препорачува дека секој Русин треба да ја посети.

Погледнете ја целата репортажа!

Македонија – земјата на Александар и Филип

ЗЕМЈАТА НА АЛЕКСАНДАР И ФИЛИП: Репортажа на Руската национална телевизија за земјата со повеќе историја од цела Европа! #VisitMacedonia #Macedonia #Russia #Македонија #Русииа #Mакедонија #MacedoniaTimeless https://twitter.com/1VisitMacedonia/status/1078044433185210368Најпопуларната емисија за туризам во Русија, „Непутевје Заметки“ неодамна објави репортажа од Македонија на Руската национална телевизија „Росија 1“, во која Македонија ја опиша како земјата на Александар Македонски, Филип Втори и Мајка ТерезаЕмисијата „Непутевје Заметки“ е најпопуларна во Русија кога станува збор за туризмот. Се емитува секоја недела за време на традиционалните семејни ручеци, а речиси и да нема Русин кој не ја гледа кога се прикажува.Актуелните тензии помеѓу Русија и Турција и ембаргото на Руските турсти кон Турција, отвара голем потенцијал за Македонија. Со оваа репортажа, која важи за дефиницја која во Русија ја определува турситичката понуда, Македонија дефинитивно се наоѓа на листата најважни дестинации за руските турсти.Репортажата која ја направил Димитри Крилов, исто така мега-популарен патописец од Русија ја опишува Македонија како земја на Александар Македонски, Филип Втори и Мајка Тереза како едни од најзначајните личности од светската историја. Крилов исто така ја опишува Македонија како мала земја која најверојатно има повеќе историја од било која друга во Европа.Прекрасната архитектура, недопрената природа, единствените манастирски комплекси, водата чиста како солза и мултикултурализмот вплетен во текот на историјата, го оставаат Крилов без зборови, и единствено што им препорача на Руските турсти е дека за да се доживее Македонија единствено е возможно само доколку допатуваат во земјата.Тој вели дека Македонија некогаш била светска империја, царство на Александар Македонски кој под туторство на неговиот татко Филип Втори и учителот Аристотел успеал да го обедини целиот тогаш познат свет.Крилов потсетува дека во Македонија била и една од најважните точки на Римската империја, но и ги спомнува сите царства кој се направиле тука во Македонија, но и тука пропаднале.За религијата вели дека, Македонија е земја во која своевремено апостолот Павле го започнал проповедањето на Христијанството, земја која е запишана во Бибилјата, и е од Библиско значење за светот, како и земја на Кирил и Методиј кои го просветлиле целиот словенски народ, а прво Бугарите и Србите.За Охрид вели дека е средиштето на Европското Христијанство, односно Ерусалим на Словенскиот свет. Крилов додава и дека над градот се издига Самоиловата тврдина, на Македонскиот Цар кој владеел со целиот Балкан.Димитри Крилов за крај вели дека мистериите и загонетките се бескрајни во Македонија, и препорачува дека секој Русин треба да ја посети.Погледнете ја целата репортажа!

Gepostet von Visit Macedonia am Mittwoch, 9. März 2016

Претходно «
Следно »