(ВИДЕО) ИЗГОРЕЛА, ЦРКВАТА „СВЕТИ ГЕОРГИЈ“ ВО САД:Само иконата на Исус Христос останала недопрена!

  • January 30, 2019
  • Коментари

Цела православна црква Свети Георгиј во Ноксвил, САД изгорела но само една икона успеала да остане неуништена.

Иконата на Исус Христос е единственото нешто што не настрадало во пожарот кој за миг ја проголта целата црква.

-Чудо! Се изгоре а таа остана недопрена. Ве молам да се молите за оние чиј дом беше оваа црква. Многу работи треба да се направат сега, но не постои сомнеж. Господ е со нас!, изјавил Трој Ставрос кој ја фотографирал иконата и кој често одел во оваа црква.

Инаку, иконата е од дрво, а дрвото гори на 230степени . Но температурата на која се топи стакло е 1500 степени.

-Оваа икона ја истрпела таа температура. Сеуште немаме научно објаснување. Физички тоа е невозможно!. Но, оваа икона Господ ја чувал. Навистина немам зборови, вели Николас Нелсон, студент на медицина и член на истата парохија.

 

Претходно «
Следно »