(ВИДЕО) КАКО НАВИСТИНА ИЗГЛЕДА СВЕТОТ: Видеото што ги yништyвa пpeдpaсyдитe

  • January 16, 2020
  • Коментари

Погледнете го видеото што ги yништyвa пpeдpaсyдитe. Дознајте како изгледа светот навистина!

На географските карти секогаш нè збунуваше тоа што делови од копното се толку големи во споредба со остатокот од планетата, иако тоа не се согласуваше со броевите што ги прочитавме.

Дали Велика Британија и Мадагаскар се навистина со иста големина, исто како Гренланд и Африка?

Поради обликот на Земјата, што е како сфера, кога се цртале првите проекции, картографите всушност нè дезинформирале, така што за вистински сооднос треба да се погледне – глобусот.

Претходно «
Следно »