(ВИДЕО) КИНЕСКИОТ РЕСТОРАН НА ИДНИНАТА: Ресторанот функционира со роботи кои се со вештачка интелигенција

  • January 24, 2020
  • Коментари

Во кинескиот ресторан на иднината, роботите контролираат сè: тие ги пречекуваат гостите, чуваат и служат храна и го чистат објектот. За отворање на овој ресторан биле потрошени околу 29 милиони долари.

Видеото покажува како работи еден од најскапите ресторани во светот. Роботите имаат вештачка интелигенција што им помага да ги контролираат состојки во храната, количината. Во ресторанот служат 46 роботи.

 

Претходно «
Следно »