November 30, 2021, 10:53 pm

(Видео) Котлар: Пoдзeмни гapaжи вo Дебар Мaaло и Пpoлeт, и cyбвeнциoниpaњe зa гapaжни вpaти зa пoдзeмнитe пapкинзи нa cтaнapитe вo Гpaдcки ѕид

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Стојам врз еден од најголемите подземни паркинзи во Скопје, но како што гледате ова е зелена рекреативна зона каде паркингот не го гледате.

Затоа уште веднаш ќе започнеме со градба на два подземни паркинзи во Дебар Маало и Пролет за вкупно 400 возила. Ќе има и места за оставање на велосипеди и полначи за електрични возила.

Горната површина ќе биде послана со тревник за разни содржини. Надземните гаражи ветени од конкуренцијата фаќаат простор. Често се пренаменуваат и не го озеленуваат Центар.

Подземните паркинзи изградени за Градски ѕид сега се нефункционални и запуштени. А, замислете има вкупно гаражи за 800 возила. За да ги оспособиме ќе субвенционираме врати на далечинско управување, а осветлувањето и исфрлувањето на шутот ќе бидат целосно на товар на Општината.

Latest News

Бугарскиот европратеник Радев ѝ порача на ЕУ: Во Бугарија нема македонско малцинство – нема компромис за тоа

Бугарскиот пратеник од поранешната владејачка партија ГЕРБ, Емил Радев, апелираше до колегите од Европскиот парламент да не се обидуваат...

More Articles Like This