May 14, 2021, 3:05 am

(Видео) Левков: Тоа што ни се случува е приватизација на дипломатијата на Македонија

Поврзано

- Advertisement -

Српската географија и историја ќе ја пишува само Србија – изјавата на Вучиќ че ја цитира Сотир Костов. Бучковски и Георгиевски според она што им се случува е дека едниот ме теши, а другиот ме натега. Едниот преку ноќ го назначија за специјален пратеник за проблемот со ветото. Зошто ние немаме професоре ние вистински лидери кои навистина ќе застане на браникот на македонските национални интереси. Дали грешам нешто објаснете ми вели Сотир Костов?

Левков вели Воопшто не грешите. Станува збор за политичари кои работеа во времиња кога се приватизираше општествениот капитал во 90тите. Тие сега се однесуваат и со националните интереси и имаме целосно приватизираниа дипломатија во рацете на Зоран Заев.

Како ние успеавме во Македонија на дипломатијата да ставиме стечаен управник Бучковски, како имаме акционен план со кој никој не е запознаен. Тоа ни се случи со името така и со договорот за добрососедство. Кога ќе го погледнете членот 2 од договорот, Бугарија ќе дава добри искуства во поглед на евроинтеграцијата на Македонија. Потписникот на тој договор е токму Никола Димитров. Ако вие сте имале искуство со такво постапување, тој подобро ги знае тие работи, зошто таа формаулација резултира со вето?

Затоа го велам дека се работи целосна приватзација на дипломатските односи на Македонија.

Петрушевски вели дека тие веќе имаат дговорено дека ние сме народ од 1944 година и дека ние сме биле бугари, па сме преспале, па сме станале македонци. Она што пробуваат сега е дека како тие да изменаџираат и преку Пи Ар механизми тоа да го соопштат.

Зошто го велиме тоа. Ние пробавме преку расправа во комисијата и комисиска расправа ,ние како опозицијата да помогнеме и они ќе имаа појака преговарачка позиција. А друго е кога идеш сам без никаква заштита. И да не ги лаже Заев или Османи во однос на македонското прашање, сите чинители во Бугарија ќе го имаат истиот став, контра нашите интереси.

Проследете ја емисијата на следниот линк:

Неделен Брифинг со Сотир Костов, 01.03.2021

Неделен Брифинг со Сотир Костов, 01.03.2021 Гости: Бране ПетрушевскиМиле Лефков

Posted by infomax.mk on Monday, March 1, 2021

Latest News

Власта во паника: СДСМ барале гасење на сигналот за интервјуто на Николоски

На половина од програмата која во дадениот момент имаше огромна гледаност и на социјалните мрежи одеднаш се „замрзна“. Вечерва емисијата...

More Articles Like This