(Видео) МАКРОН ИМА ГОЛЕМИ ПРОБЛЕМИ: Жолтите елеци ја „окупираа“ Франција, 1200 доктори во еден ден си заминаа од работа

  • January 16, 2020
  • Коментари

 

Изминува и втората година како започнаа протестите против францускиот претседател Емануел Макдон, но движењето на „жолтите елеци“ наместо да ја губи моќта добива се поголема и поголема поддршка од страна францускиот народ.

Здравствените работници во Франција масовно се кренаа против неолибералните реформи на Македонија, во само еден ден 1200 доктори си заминаа од работа.

 

https://twitter.com/Amreen__Rizvi/status/1217353214829318150

Докторите се приклучија на протестите ширум државата и во знак на протести масовно ги фрлаа своите бели мантили. Француската држава се дизинтегрира под раководството на Макрон, но поголемиот дел од светските медиуми одбиваат да ја пренесуваат оваа приказна.

 

Претходно «
Следно »