(ВИДЕО) МЕДИЦИНСКА СЕСТРА ОТКРИЛА НЕШТО НЕВЕРОЈАТНО: Нејзиниот нов колега бил предвремено родено бебе за кое таа се грижела пред речиси 30 години

  • January 17, 2020
  • Коментари

Една медицинска сестра од Калифорнија открива дека всушност запознала нов соработник, на кој му помогнала пред 28 години додека бил бебе.

Вилма Вонг, која повеќе од 32 години работи во детската болница Лусиле Пакард во Стенфорд, се запозна со Брендон Семинаторе (28), резидент на педијатри од втора година кој има завршено за детски невролошки престој на универзитетот Стенфорд, во август, придружувајќи се на тимот на Вонг, според изјавата од детската болница Лусиле Пакард.

„Прашав кој е тој и кое е неговото име, додека неговото презиме звучеше многу познато“, рече Вонг во изјавата. „Постојано го прашував од каде е. Тој ми рече дека е од Сан Хозе, Калифорнија, и дека тој беше предвремено бебе родено во нашата болница“.

Љубопитноста на Вонг се зголемила, па во еден момент таа му поставила прашање на Семинаторе.

„Го прашав дали неговиот татко е полицаец“, рече таа. “И имаше голема тишина, а потоа тој праша дали сум Вилма. Реков да”.

Мајката на Семинаторе го замолила да ја бара сестрата Вилма, која се грижеше за него кога тој беше само бебе.

„Јас во прв момент бев во шок, но задоволство ми е што знам дека се грижев за него пред скоро 30 години“, рече Вонг. „И сега тој е педијатриски жител со иста популација во која што учествуваше“.

Откако Брендон ги известил родителите за пронаоѓање на неговата медицинска сестра, неговите родители му испратиле СМС порака од сликата на Вилма која го држи во скут додека бил бебе.

Семинаторе рекол дека неговите родители му кажале за неговата предвремена состојба како бебе и дека морале да го чуваат со медицинска сестра за да се уверат дека е се во ред.

„Ми требаше инкубатор за да ми биде топло, вентилатор да ми помогне да дишам, и имав близу до бесконечни бoцкaњa за да се осигурам дека сум здрав и дека ќе се развивам како што треба“, се вели во соопштението на Семинаторе. „Средбата со Вилма беше надреално искуство. Никогаш не очекував да запознаам негувателка кој се грижеше за мене кога бев бебе“.

Претходно «
Следно »