(Видео) Митовски: Заев се спрема на претседател за Македонија

Во денешното издание на Тешки муабети на Инфомакс, уредникот Алксандар Митовски, зборувајќи за денешните одлуки на Конгресот на СДСМ, истакна дека Заев ги отстрани од високите партиски функции сите членови од СДСМ кои беа блиски со претседателот Пендаровски и Шекеринска, со што си ги мести картите за претседателски мандат.

„Она што мене ми се чини е дека веројатно ќе се проба Зоран Заев. Мислам дека картите во моментов ги мести во таа насока, за да може едноставно да си ја обезбеди свијата слобода, да се автоаболира, сам себе, што би рекле гол сопета да даде. Да ги аболира неговите досегашни соработници во овој невиден криминал во последните 30 години во државата, со исклуок на транзицијата. Мислам дека тоа се следните чекори на Зоран Заев. Стево Пендаровски, Шекеринска, тоа крило на интелектуалци се апсолутно елиминирани“, изјави Mитовски додавајќи дека во овој партиски врв СДСМ е претворено ДОО.

„Таму нема демоктарија, тоа се луѓе на Зоран Заев што ќе прифатам сѐ што ќе каже Зоран Заев. ие може и понатаму да глумат дека се демократска партија, но СДСМ е претворена во мафија“, коментира Митовски.