December 6, 2021, 3:42 am

(Видео) Момировски: Антиkopyпциска глуми дека се бopи пpoтив kopyпцијата но всушност не го прави тоа, jасно е дека во Македонија нема правда

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Понекогаш, и ние сме можеби наивни, дека политичарите имаат елементарна доблест, да следат некава правда, да следат некави процедури, истакна Горан Момировски во гостувањето во емисијата прашањето ми е следно на Инфомакс.

„Јасно е дека во Македонија нема правда и нема да има правда уште долго време. Целосна, апсолутна правда нема никаде, ни ние очекуваме да почен процсот, да се знаат рамките во кои може да играат и обвинителите, и носителите на политичката моќ во државата, институциите, заради тоа што Антикорупциската комисија се доживува како Дон Кихот против ветерниците. Таа глуми дека се бори против корупцијата но всушност не го прави тоа. Во Антикорупциската комисија има неколку луѓе коишто се доблесни, чесни и професионалци во таа битка против коруцијата, но за жал, има и неколку коишто се маши продолжени на дел од политичките партии, вели Момировски.

„Не ми е јасно како луѓето глумат дека нешто прават, дека се борат против корупција, а всушност спроведуваат политички агенди“, коментира тој.

Емисијата во живо можете да ја следите ТУКА

Latest News

Огромен астероид ќе влезе во орбитата на Земјата следната сабота

Огромен потенцијално опасен астероид, поголем од Ајфеловата кула, ќе влезе во орбитата на Земјата на 11 декември, објави американската...

More Articles Like This