(Видео) МОЌНО: Илинденската коњаница во еден глас се заколна на познатата илинденска заклетва

  • July 31, 2019

Илинденската коњаница од Горно Лисиче е во последната фаза пред пристигнувањето во славното Крушево на Илинден. Синоќа коњаниците, 21 на број, од кои три девојки, преноќеваше во долненското село Ропотово, а денеска го продолжи патот кон крајната дестигнација Мечкин камен.

Пред пристигнувањето во Ропотово, коњаниците застанале и во Теово, каде ја дале познатата илинденска заклетва.

Погледнете го ова моќно видео во продолжение:

#Теово #Илинденци2019

Gepostet von Елена Мишева am Dienstag, 30. Juli 2019

Претходно «
Следно »