(Видео) „НАЦИОНАЛЕН MAPШ НА ГHEBOТ“: Пpoтecт на пoлициckите cиндиkaти во Париз

  • October 2, 2019

Денес улиците на Париз беа преплавени од „лyти полицајци“. Полициските синдикати излегоа на протест под паролата „Национален марш на гневот“.

Протестот е резултат на незадоволството од менталните, финансиските и работните услови на полициските службеници.
Влошените услови предизвикаа 33 самоубиства на полициски службеници во 2018 година. Годинава животот си го одзеле повеќе од 50 полициски службеници.

Претходно «
Следно »