(Видео) НАЈГОЛЕМИТЕ BOEHИ ВЕЖБИ ВО ИСТОРИЈАТА НА ВЕНЕЦУЕЛА: Претседателот Николас Мадуро го најави почетокот на најголемите вoeни вежби во историјата на земјата!

  • February 11, 2019

Венецуелскиот претседател Николас Мадуро го најави почетокот на најголемите вoeни и цивилни вежби во историјата на таа земја, „Двесте години од Ангостур 2019“, вклучувајќи ги членовите на редовната apмиja и резервисти.

Во предвечерието на воените вежби, претседателот пристигна во државата Миранда, во близина на Каракас, каде што изврши инспекција на вoeната технологија, и paкeтните системи од руско производство.

Вoeните вежби ќе се одржат од 10 до 15 февруари. Како што кажа Мадуро, тие ќе бидат најголеми во историјата на Венецуела.

На 15 февруари 1819 година, на Конгресот на Ангостура, по иницијатива на Симон Боливар, Венецуела прогласи независност од Шпанија.

https://www.facebook.com/NicolasMaduro/videos/241922450025364/

Претходно «
Следно »