September 24, 2021, 7:49 pm

(Видео) На 29 мај да покажеме дека сме обединети во бopбaта за правда, бидејќи Заев не може да го спречи ништо другo, освен слога кај Македонците

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Љупчо Палевски, во вечерашното издание на „Тешки муабети“ упати апел до сите Македонци на 29 мај да се соберат што помасовно и да покажат дека се обединети во борбата за правда, за слобода, за правда, за подобар живот.

„На 29 мај да покажеме дека име носиме, Македонија, се повикуваме на македонско има, ќе го носиме македонското знаме. Да покажеме дека на 29 ќе не има барем 5000 повеќе отколку на 25. Не не можеме на 29 мај да го срушиме Заев, ама можеме да покажеме ддека не сме повеќе исплашени и бараме подобар живот, во што спаѓа и слобода. Да покажеме и да апелираме да се среди судството. Овој протест е да се среди најкриминалниот случај, најголемиот случај по години на казни, најголем случај по вид на дело, тероризам. Апелирам и до Брисел и до Вашингтон да го поддржат Македонецот во борбата за правда, а првиот чекор е да се повтори овој случај и тој ден да започне реформа на судството. Судството е сериозен проблем, а причина почеток на тоа судство е испорака на праведно судење на нашиве деца што се 200 години в затвор. Затоа апелирам, 29 е многу важен ден во овие четири години, на ниво на референдум, го утнеме ли 29, готово е.. Потоа ќе имате шанса само да плачете на фејсбук и да се раселувате. 29 е моментот кога за прв пат на македонскиот народ и на хегемонот се поклопени интересите. Најлегитимно бараме, испорака на правда и слобода. Овој пат Македонецот тоа го бара, а Брисел и Вашингтон се на сцена отворена да го поддржат македонскиот народ во најголемот што може еден народ да го бара, правда и слобода. И затоа апелирам, драги мои скопјани, без разлика кој за кого што мисли, да покажеме деказа џабе сме скопјани и да покажеме дека сме повеќе. Заев не може да го спречи ништо друго во овој момент, освен слога кај Македонците“, апелираше Палевски.

1 коментар

Latest News

Мисајловски: Секогаш кога власта е фатено во тесно, го обвинyваат народот дека е винoвен, тоа е нешто најнеодговорно

Ние имаме најголема смртност во целиот регион, по глава на жител односно на 100.000 популација мислам дека сме први...

More Articles Like This