(Видео) НЕУСПЕШЕН ПРВИОТ ВСЕЛЕНСКИ ЛЕТ: „Лендскејп“ неуспеа за малку

  • October 28, 2018
  • Коментари

Првиот обид за лет во вселената на Кинеската приватна компанија „Ландскејп“ заврши неуспешно.

Како што велат од компанијата, ракетата „ЗиКју-1“ (ZQ-1), во првата и втората фаза од летот ракетата функционирала безпрекорно, но во третата последна фаза од летот се појавил проблем со што морале да го прекинат и ракетата да ја приземјат.

Според кинеските медиуми, ракетата носела сателит на кинеската државна телевизија ЦЦТВ.

 

Подготвил:

Борислав Стоилковиќ

 

Претходно «
Следно »