October 27, 2021, 9:17 pm

(Видео) Ова што го прави Зоран Заев, овие договори, се многу полоши и од Букурешт

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Ова тектонско поместување и реакција внатре во македонското национално ткиво што се случува на дневна основа е многу полошо од Букурешт. Ова што Заев и го прави на земјата е Ова се историски денови за Македонија, кога се соочуваме со можноста да ја изгубиме државата.

„Ова што го прави Зоран Заев е многу полошо и од Букурешт, ова се полоши договори од Букурешт бидејќи најголемата проклетија, најголемиот удар на Македонецот е дисконтинуитет на постоење на македонскиот јазик, на македонската историја, а тоа значи на македонскиот народ“,изјави Љубчо Палевски, Палчо, во синоќешното издание на емисијата „Тешки муабети“ на Инфомакс.

Во Букурешт сме се бореле кога се праел Букурештки и Берлински конгрес, постоела македонска елита која била надвор од системот, сме се бореле да имаме некаква слобода, и не сме ја добиле. Меѓутоа не сме престанале со борба. А денеска да добиеме слобода и држава од дедовци, и да ја изгубиме е многу сериозен проблем во многу сериозно време.

„До нова година што ќе се направи ќе се направи, потоа влагаме во една срамна позиција на македонски народ кој имал држава, изгубил држава и ќе мора наново да се бори“, вели Палевски.

Доколку дозволиме сѐ ова да пројде, докоlку ова најново обединување на македонскиот народ е несериозно, тоа значи дека не само постарата генерација, туку и новите генерации ќе плаќаат голема цена за враќање на македонската позиција, враќање на македонсиот народ, на оваа наша земја Македонија.

Latest News

Ахмети побара поддршка за Бејта и од турската заедница во Гостивар

Лидерот на ДУИ, Али Ахмети вечерва ја побара поддршката од турската заедница за нивниот кандидат за градоначалник на општина...

More Articles Like This