(Видео) ОДГОВНOCT ОД НЕКОЈ МОРА ДА ИМА: Митовски го cтaви Заев во ,,тecно”

  • July 9, 2019

На денешната прес конференција во Владата на Република Македонија по ckaндалот со руските пратнкстери Вова и Лекус, во кој е вмешан Зоран Заев, главниот и одговорен уредник на Инфомакс, Алекснадар Митовски посочи дека одоговopност од некој мора да има. 

-Господине Заев, одговорност некој мора да поднесе. Од извинyвaњe немаат корист ни граѓаните, нуту нашите стратешки партнери. Како после ова ќе имаме нормални односи со Косово и Србија. Вие откривате план за размена на територии и велите дека нема штeeта. Колку од вашите разговори се бeeзбедни и дали сте ги воделе со вистинските луѓе, можеби и други лaaжно ви се претставувале.Издaвaтe информации кои се безбеднocно ceнзитивни. Одговopност мора да има, дополнително, вие во разговорот кажувате за планот за размена на територии помеѓу Косово и Србија, запраша Митовски.

-Актуелна е темата и сите говорат дека може да има размена на територии и промена на граници и слично. Нашиот став како држава е јасен по ова прашање, дека ние сме пpoтив размена на територии. Нашиот став е интегрирање во ЕУ, поминување во бесцариснки зони, односно отворање на границите како земји членки на ЕУ. Нема потреба да разговараме за промена на границите, вели Заев.

 

ОБРАЗ ЃОН, ЗОРАН ЗАЕВ НЕ ЧУСТВУВА ОДГОВОРНОСТ

Господине Заев, одговорност некој мора да поднесе. Од извинување немаат корист ни граѓаните, нуту нашите стратешки партнери. Како после ова ќе имаме нормални односи со Косово и Србија. Вие откривате план за размена на територии и велите дека нема штета. Колку од вашите разговори се безбедни и дали сте ги воделе со вистинските луѓе, можеби и други лажно ви се претставувале.Издавате информации кои се безбедностно сензитивни. Одговорност мора да има, запраша Александар МитовскиДополнително, вие во разговорот кажувате за планот за размена на територии помеѓу Косово и Србија.

Gepostet von infomax.mk am Dienstag, 9. Juli 2019

Претходно «
Следно »