(Видео) ОТКРИЕНА ДРЕВНА МИСТЕРИЈА: Гигантските цртежи откриени во пустината имале необично значење

  • December 7, 2019
  • Коментари

Научниците откриле повеќе од 140 нови геоглифи, познати како линиите Наска. Овие гигантски фигури се откриени во пустинскиот терен на јужниот дел од Перу.

Наска линиите, кои се наоѓаат на земјата, а најдобро се гледаат од птичја перспектива, често прикажуваат луѓе и животни, а утврдено е дека некои од нив се стари и по 2500 години.

Некои се толку големи што може да се видат само од воздух.

Претходно «
Следно »