(Видео) ПОЛНИ ОЧИ УБАВИНА: Ансамблот “Македонија” го разви Тешкото во Бигорскиот манастир

  • July 8, 2019

Вчера за време на Манастирската слава на Бигорскиот манастир, Ансамблот “Македонија” настапи со своја програма на пригодната свеченост.

Во рамки на настапот беа презентирани носии од Дебарско- Реканската етнографска целина а за време не егзибицијата беа исполнувани повеќе вокални нумери и наративи.

Со посебен пиетет и воодушевување од присутната публика беше проследена изведбата на орото “Тешкото”, кое што членовите на овој ансамбл го изведуваат со посебен сентимент.

И НИЈА СМЕ ДЕЦА НА МАЈКАТА ЗЕМЈА…..Раритетна изведба во манастирот Свети Јован Бигорски…..

Gepostet von Ansambl MAKEDONIJA am Samstag, 24. September 2016

Почитувани пријатели Ансамблот МАКЕДОНИЈА денес со повеќе поставки со наменски карактер го збогати прославувањето на…

Gepostet von Ansambl MAKEDONIJA am Sonntag, 7. Juli 2019

 

Ансамблот МАКЕДОНИЈА продолжи со својот вечерн концерт во Манастирот Бигорски. Уметниците ја изведоа сценската…

Gepostet von Ansambl MAKEDONIJA am Sonntag, 7. Juli 2019

Претходно «
Следно »