(ВИДЕО) Почнале од нула, а денес за нивното сирење слушнале и во Египет!

  • February 15, 2019

Ѓоко и Анкица од Далмација се вратиле во Србија, во околината на Панчево и купиле една коза да имаат млеко за себе, пишува српски Курир.

Почнале со само една коза, а денес Добриќ имаат цело стадо, и произведуваат повеќе видови сирења.
Купувачите доаѓаат кај нив по препорака, и тоа посебно по козји кашкавал.

Нивните сирења се продадени во Швајцарија и Египет, но работата воопшто не е лесна.

Претходно «
Следно »