(Видео) ПРЕКРАСНА ТРАДИЦИЈА: Лазарките ги развеселија домовите во славно Вевчани и го навестија Велигден!

  • April 20, 2019
  • Коментари

Иако оваа традиција е подзабоpaвена во поголем дел од Македонија, во Вевчани Лазарките и оваа година го навестија Велигден.

Во прекрасни вевчански носии девојките од Културно уметничкото друштво “ДРИМКОЛ”, ги резвеселија дворовите и сокаците во Вевчани пеејќи лазарски песни.

Една прекрасна глетка и традиција која не смее да се дозволи да изyмpe.

https://www.facebook.com/gjorgji.vv/videos/10216262288724908/

Претходно «
Следно »