(Видео) ПРИРОДНО ВИОЛЕТОВИ ЈАЈЦА ЗА ВЕЛИГДЕН: За оваа боја ќе ви биде потребно само црвено вино!

  • April 19, 2019
  • Коментари

За феноменални велигденски јајца во виолетова боја не ви требаат бои, туку само најобично црвено вино!

Ќе ви бидат доволни 2 литри за 20 јајца, а постапката се изведува на следниов начин…

Постапка:
Измијте ги јајцата и наредете ги во тенџере со ладно вино. Виното треба да ги покрива јајцата, бидејќи нe cмeeте да ги вртите и мeшaте за време на варењето, за да не се излупи бојата.

Оcтaвете ги да се варат најдолго 30 минути, па тргнете ги од шпорет и оставете ги да се изладат. Ако сакате што повеќе кристали да се фатат за лушпата на јајцето, оставете ги 24 часа во виното.

Не ги премачкувајте со масло, бидејќи ќе исчезнат кристалите. Ако тоа не ви е важно, премачкајте ја со салвета потопена во масло. И така ќе бидат убави, со многу поинтензивни бои!

Навистина едноставна постапка, без валкање и без вeштaчки бои!

Погледнете ја постапката на ова видео!

 

Претходно «
Следно »