(Видео) РУСКАТА BOJCКА БЕЗ НИВ НЕ МОЖЕ ДА ФУНКЦИОНИРА: Се движат низ вода, кал и снег, а денес е нивниот ден

  • November 5, 2019

Руската вojcка денес го слави Денот на вoeните извидници, соопшти руското министерство за одбрана.

“За храброст и јунаштвопокажано за време на извршувањето на задачите, повеќе од 700 офицери во вoeно извидничката служба добиле титула херој на Советски Сојуз и херој на Руската Федерација”, пишува во соопштението на министерството.

 

Претходно «
Следно »