(Видео) СДСМ ДЕКЛАРАТИВНО СЕ ЗАЛАГА ЗА ЕДНАКВОСТ: Зошто не понудија тие кандидат Албанец?

  • April 13, 2019

Аналитичарот Сотир Костов од Отвореното студио на Инфомакс отворено запраша зошто СДСМ немаше кандидат Албанец за претседател. Имено тој истакна дека е крајно време да се претстане со декларативно залагање за позитивни концепти како фер и демократски избори, за соживот, заедништво и еднаквост.

 

-Тој синоќа на Стево вака му вика. Стево дали во вашиот концепт може да победи Блерим Река? Мерак ми направи. Стево во почеток не го свати. Потоа му стана јасно, вели да може и во тој дел одговорот беше добар. И во тоа е целата работа не декларативно ние да се залагаме за фер и демократски избори, за соживот и заедништво. Ајде на дело требаше да покажат. Македонци, Турци, Албанци, Роми мора еднаш да покажеме дека сме еднакви. Зошто СДСМ не понуди Албанец Кандидат.

Претходно «
Следно »