(Видео) СKAHДАЛОЗНО: Македонија била кayрска држава, Македонците кayри, претседателот на ДПТ кој го поддржи Стево со навреди за македонскиот народ!

  • April 10, 2019

До редакцијата на Инфомакс стигна ckaндалозно видео, во кое претсдателот на Демократската партија на Турците во Македонија, Бејџан Илјас упатува низа на навpeди кон македонската држава и народ. Имено  Илјас повеќе пати се сретна со Зоран Заев и стана дел од коалицијата која го поддржува Стево Пендаровски за кандидат за претседател. Во соопштението на СДСМ од средбата се вели дека се бара заеднички претседателски кандидат, којшто ќе ја обедини цела држава и граѓаните, независно од националната или верската припадност, средба на која присуствуваа претседателот на СДСМ Зоран Заев со претседателот на Демократската партија на Турците во Македонија Бејџан Илјас.

Тој на еден од собирите каде што токму агитира за кандидатурата на Стево Педанровски вели, дека тие живеат во каypска држава, термин кој како навpeда е употребуван за Македонците христијани.

-100 години бopбата ни продолжува. по заминувањето на османлиите турците и сите муслиманите останавме сами. Останавме сами скоро 100 години во оваа каypска држава со кayрите.

Македонците биле кaypи!

Поддржувачот на Стево ги нарече Македонците, кaypи, а македонската држава, кaypска! Превод: 100 години бopбата ни продолжува. по заминувањето на османлиите турците и сите муслиманите останавме сами. Останавме сами скоро 100 години во оваа каypска држава со кayрите.

Gepostet von infomax.mk am Mittwoch, 10. April 2019

Претходно «
Следно »