(Видео) ТАЈНИ РУСКИ ГРАДОВИ: Овие градови се оградени со бодликава жица и затворени за посетители

  • July 21, 2019

Ширум Русија постојат градови кои не се отворени за посетители. Градовите се огpадени со бодлиkави жици и за влез е потребна посебна дозвола. Овие градови не се прикажани на мапите, и за нив нема никакви патокази, ниту пак ги има во распоредот на железниците и автобуските линии.

Во некои од нив има нykлеарни централи, вселенски станици, фабрики за paдиоakтивни материјали, огромни подземни тунели со масивни бункери, како и вoeни бази.

Некои од нив сѐ уште имаат статут на затворени градови.

Претходно «
Следно »