(Видео) Ѕидот на Tpaмп не заврши работа: Xaoc на границата на CAД – 100-тици мигpaнти влегоа во еден ден

Снимките од границата на Јужен Тексас покажуваат како толпа мигранти се соочуваат со агенти на Граничната патрола додека се обидуваат илегално да влеат во Соединетите држави.

Бил Мелугин од Фокс Њуз беше на сцената во Дел Рио, Тексас, во понеделникот, каде што беше посведочи како 100-тици мигранти мажи се обидоа да влезат, бидејќи агентите ги пропуштаа семејствата, вклучително и жените и децата.

„На некои семејства мигранти им се дозволува влез, но возрасните мажи се обидуваат насилно да поминат низ портата. Граничната патрола и војниците мора да го повишат тонот за да се вратат “, објави Мелугин.

Подоцна, се чини дека агентите на Граничната патрола попуштија и ги пуштија сите да поминат преку граничната порта.

Според Мелугин, еден офицер на граничната патрола рече дека групата е најголемата досега видена во Дел Рио и дека агентите на граничната патрола се благодарни за дополнителната помош од државните трупи на Тексас, Флорида и Небраска.

И покрај дополнителниот број полицајци, Мелугин вели дека скоро секое лице на портата влегло во САД.