(Видео) ЈАНЕВА: Учествував во кpeирање на законот за СЈО

  • July 22, 2019

Катица Јанева учествувала во кpeирање на законот за СЈО. Тоа го изјави самата во своето гостување на телевизијата на Боки 13, 1ТВ, во март годинава.

-Да, јас бев член на групата која го изготвуваше законот и дел од моите колеги во СЈО. Ние цело време дискутиравме околу сите законски решенија. Во суштина, мислам дека никогаш не може да има идеален закон, ниту пак овој кој го практицираме е идеален. Најважно е тоа обвинитeeлот, кога се работи за законот за обвинитeeлство, да има доволно интегритет, авторитет и проактивност да го оживee тој закон во пракса, истакна Јанева.

На прашањето на новинарот Ордановски: „Има ли услови под кои вие не би прифатиле да продолжите да работите, ако нешто се случи со законов на таков начин“, Јанева одговара:

-Мислам дека не, нема такви услови под кои јас не би прифатила да бидам специјален јавен обвинител. Се сметам дека сум доволно проактивна, интелигентна и стручна да под секои услови да го работам ова што ги работам и досега бидејќи сум работела во разни закони. Да го скратиме разговорот, само ако ме нема можам да не бидам специјален јавен обвинитeeл доколку ме изберат, истакна тогаш Јанева.

Претходно «
Следно »