(Видео) ЌЕ ВЕ ОСТАВИ БЕЗ ЗДИВ: Неверојатна изведба на Македонско девојче, од шпањолка среде Минхен

  • June 6, 2019
  • Коментари

За време на нивниот настап во Минхен, тие ја извеле и’ најпознатата македонска песна “Maкедонско девојче”, a публиката се кренала на нозе.

Оркестарот “BARCELONA GIPSY BALKAN ORCHESTRA” во април направил промоција на својот најнов албум насловен како “Аvo Kanto” низ цела Германија.

За време на нивниот настап во Минхен, тие ја извеле и’ најпознатата македонска песна “Maкедонско девојче”, a публиката се кренала на нозе. Плени како Сандра Сантиаго, Шпанка, со толку љубов и емоции ја изведува „Македонско девојче“.

Oркестарот во кој членуваат: Робиндро Николиќ (Шпанија), Матиа Широса (Италија), Иван Ковачевиќ (Србија), Џулиен Чанал (Франција), Стелиос Тогиас (од Грција) и Сандра Санаџио (Шпанија), изведува традиционални песни од Источно европскиот регион, Јужна Америка и Средниот Исток.
Еве како во Минхен звучеше нашата “Македонско девојче”:

Претходно «
Следно »