(Видео) Aпоkалиптични сцени: Се зaпaли зграда за време на kaтacтрoфалните поплави во белгискиот град Лиеж

Во белгискиот град Лиеж, за време на катастрофалните поплави, се запали зграда. На снимката се гледа како зградата се руши, а на жителите на Лиеж им е наредено да се евакуираат.

Најмалку 20 лица загинаа во Белгија за време на катастрофалните поплави што ја погодија Европа.