ВИСОКА ПЛАТА И ЛЕСНО ВРАБОТУВАЊЕ: Ристовски апелира новите студенти да изберат технички факултети!

  • June 5, 2016

Анализата на пазарот покажува дека со упис на техничките факултети полесен е потоа пристапот до работните места. Постои сериозен пораст на упис на техничките факултети од 21 на 31 процент, посочува заменик министерот за образование Спиро Ристовски за Канал 5.

На полагањето на државната матура, вкупно 16 859 матуранти полагаа мајчин јазик и литература.

Математика ќе се полага на 9-ти , а странски јазик на 13-ти овој месец. За 15–ти е закажано полагањето на природните и општествените науки за што се пријавиле околу 15 илјади ученици.

Целото гостување погледнете го на следниот линк:

Претходно «
Следно »