November 30, 2021, 6:25 am

Вклyчeн цpвeниoт aлapм вo Европа, кopoнaтa ypивa peкopди

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Економии пред колапс, економски оператори кои едвај крај со крај врзуваат, болници преполни – есенскиот бран на КОВИД-19 ги стави моќните европски држави пред сериозен предизвик.

Седумнаесет од 27 држави од ЕУ, како и Велика Британија, се обележани со црвена боја на европската карта за ограничување на движењето што ја објави Европскиот центар за превенција и контрола на болести. Мапата треба да им помогне на земјите членки на ЕУ за координиран пристап при ограничувањето на слободното движење.

Голем скок во бројот на нозаразени регистрираат сите земји во регионот, но рекорди деновите бележат Хрватска и Бугарија<

Најзагрижувачка е веста дека заразени има на Клиниката за тумори во Загреб – 10 пациенти, пет медицински сестри, две инструментарки, пет хирурзи и двајца физиотерапевти

Црна Гора одреди области каде ќе се преземат ригорозни мерки, како затворање на сите угостителски објекти.

Споредба на бројките денес: Македонија +594, Словенија +898, Хрватска +1,096, БИХ +716, Грција +482, Унгарија +1,791, Словачка +1,968, Белгија +10,192, Италија +10,925, UK +16,171, Франција +32,427.

Latest News

САД распоредува вoeни сили низ целиот свет за ограничување на руската и кинеската агpecија

Министерството за одбрана на САД ја заврши ревизијата на глобалното распоредување на вооружените сили на САД, која започна во...

More Articles Like This