ВЛАДАТА НА ЗАЕВ ПОДГОТВУВА ЛЕГАЛИЗИРАЊЕ НА ПЕДОФИЛИЈАТА: Не би бил виновен педофил за силувањето, туку детето кое според логиката на поддржувачите на СДСМ е сексуално суштество

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Владата на  СДСМ преку нејзиниот министер за култура, Роберт Алаѓозоски отвора дебати и настани на кои  се дискутира за ЛГБТ  лицата и нивната општествена состојба . Настанот „Вечер на раскажување на квир приказни“, проект финасиран од Сорос Македонија, настанот беше отворен од министерот Алаѓозоски.

На дебатата говореше и Никола Шиндре, учесник на „Шарената револуција“ , кој јавно преку своите текстови ја релативизира педофилијата. Тој  вчера вечер и на својот фејсбук профил го објави  својот текст во кој ја правда педофилијата како нагон, кој сме требале да го разбереме, а не како силување на малолетници, фејсбук статус кој наиде на поддршка од страна на Ирена Цветковиќ, Кочо Анодновски, Румена Бужаровска, учесници на „шарената револуција“ и поддржувачи на СДСМ.

Шиндре во својот текст, пишува: „ Детето тука не го третираат како сексуално суштество, тие секогаш се позагрижени тоа да не е силувано, да не е заведено, да не е малтретирано, да не е вклучено во детска порнографија. “ Релативизирање на педофилијата која остава трајни лузни врз детото, создава општество на  морално искривена подлога.

Шиндре со своите ставови наиде на поддршка и од едно од најгласните опозициски пера, Билјана Секуловска, која на својот фесјбук профил напиша:

„Текстот на Никола Шиндре не го прочитав како поддршка на педофилијата, туку неопходност од едукација на младите, кои се изгубени во самоспознавањето, затоа што се лишени од комуникација.“

Еден од подржувачите на Шиндре и неговите ставови за педофилијата е и Румена Бужаровска која беше честа со своите говори на  кампот на СДСМ пред Владата на Република Македонија.

„ Што се случува кога 12-годишно дете ќе посака секс или барем ќе се задоволува на помислата дека има секс со 50 годишен маж или жена, па подоцна ќе посака истото и да го реализира?!, пишува Шиндре  во својот текст.

Секако линкот од ваквиот текст споделен на својот фејсбук профил беше поддржан од Ирена Цветковиќ, Кочо Анодновски, Румена Бужаровска, учесници на „шарената револуција“ и поддржувачи на СДСМ. Дополнително фактот што министерот за култура на Република Македонија отвара дискусии за ЛГБТ  заедниците и разговори во кои се релативизира педофилијата како кривично дело од најтежок вид, кажува дека Владата на СДСМ е отворена и за можни законски олеснувања, па дури и за легализирање нна педофилијата, каде не би бил виновен педофил за силувањето, туку детето кое според логиката  на поддржувачите на СДСМ е сексуално суштество и има потреба од сексуално општење на свои 12 и помалку години со лица на 50  годишна возраст.

Отварање на теми како педофилија, и нивно релативизирање, како наводен нагон , а не како силување на малолетници врз кои се остава трајна писхичка лузна која тешко се брише и имаа влијание во нивниот понатамошен ментален развој е неморално и штетно за општеството.

Ваквите тези и ставови со кои треба да се врши некаква инклузија на ЛГБТ лицата и релативизирање на педофилијата како нешто нормално создаваат болно општество без никакви вредности.

Со поддршката на СДСМ на вакви настани и трибини се отвара прашањето:  Дали СДСМ на мала врата ја протнува педофилијата како нормална општествена појава и дали ќе ја легализира истата?

Дали е ова отворањето на општеството според СДСМ, нашите деца да бидат силувани а педофилите да поминуваат неказнето бидејќи сме требале да го сфатиме нивниот „нагон“?

 

 

 

 

 

12 КОМЕНТАРИ

Latest News

Еве како изгледа кога имате колега пештерски човек

Во секоја компанија постојат луѓе кои со своето однесување ги нервираат другите. Од тоа како го паркираат автомобилот, па до...

More Articles Like This