ВЛАСТА БАРА КРАН: Владата бара кран за споменикот Александар Македонски

  • March 20, 2018

Според извори од една градежна компанија, функционери во Владата побарале од нив, но и од други фирми во Македонија дигалки- кранови и пропратна градежна оператива кои треба во што е можно пократок рок да извршат дислокација на споменикот на Александар Македонски од плоштадот во Скопје.

Дислоцирањето на споменикот станува прашање на денови и единствена пречка која што постои е немањето на доволно голема дигалка која власта отишла да ја бара дури до Бугарија. Веројатно оваа операција ќе отпочне преку ноќ веднаш штом бидат прецизирани седумте точки од договорот Заев-Ципрас.

Претходно «
Следно »