ВМРО-ДПМНЕ: Во Кочани молеле за хеликоптер, но не добиле помош, го чуваат за екскурзиите на Заев

Додека власта се слика на приватната прослава во Крушево, пожар уништува куќи во Кочани, реагира ВМРО-ДПМНЕ, откако попладнево стана драматична ситуацијата со пожарот во Кочани.

– Според последните информации, во Кочани,но и на други низ Македонија пожарите уништуваат имоти на граѓани. Хеликоптерите наместо за екскурзии на министри потребни се за вакви моменти, да се спасат животи и имоти на граѓаните. Според информациите граѓаните на Кочани цел ден молеле да им се испратат хеликоптери и никој од власта не ги послушал. Ако интервенираа хеликоптерите во текот на денот сигурно состојбите немаше да излезат од контрола. Жалиме што развозувањето по настани на Заев е побитно од животите и имотите на граѓаните – велат од ВМРО-ДПМНЕ.

Партијата порачува властите да интервенираат веднаш, да ги мобилизираат сите капацитети и да го спасат градот Кочани, но и другите населени места околу кои беснеат пожарите.